fbpx

#Pyöräilytalvi

Pyöräliitto järjestää jälleen kuvakilpailun Instagramissa, johon voi osallistua hashtagilla #pyöräilytalvi. Kampanjalla on nettisivut osoitteessa http://pyorailytalvi.fi/

Talvelta ei kylläkään tunnu: maa on mustana, taivas pilvessä ja ilma plussan puolella. Hyviä puolia: nastattomilla renkailla pääsee rennommin vähän tavallista pitempään, eikä pukemiseen mene aamulla niin pitkään. Mutta senkin jälkeen kun se oikea talvi sieltä tulee, voi pyöräilyä jatkaa (kuten kävelyäkin, niinkuin pyöräilytalvisivulla verrataan). Pimeällä olisi syytä muistaa valot pyörään tai pyöräilijään. Valkoista tai keltaista valoa näyttävä etulamppu on jopa laissa määrätty. Punainen takavalo on myös hyvä, varsinkin jos pyöräilee autotiellä tai sen laidassa. Lämpimät vaatteet ja nastarenkaat tulevat seuraavana tärkeysjärjestyksessä: ilmankin pärjää muttei ole niin kivaa.

Beebike myy ja vaihtaa nastarenkaita. Valikoimissa on lieksalaisia Suomi Tyres -renkaita sekä Suomessa suunniteltuja mutta toisaalla valmistettuja Black Ice -renkaita. Kokoskaala on tällä hetkellä 24-28″ ja hinnat 30-50 €. Nastarenkaat kestävät useamman talven, joten joka vuosi ei tarvitse samaa investointia tehdä.